Jyske skifter på AO | Nyhedsblog
 

Jyske skifter på AO

Tidligere har vi måttet kigge misundeligt mod Sjælland, men nu er Arkivalieronline blevet udvidet med over 800.000 nye billeder, alle med skifter fra Fyn og Nørrejylland. Alle de indtil videre scannede skifter skulle hermed være tilgængelige på nettet.

Vi har i et års tid haft en mulighed for at finde danske skifter på
Familysearch, men her drejede det sig kun om godsarkivalier, og enkelte godser manglede helt. På AO finder vi ikke udelukkende skifter fra godser, men også fra amter og herredsfogeder. Ud over fæstere er der altså også adgang til selvejere m.v.

Skifterne kan ikke tilgås via den gammelkendte oversigt på Arkivalieronline. Du skal nu søge dem op via
Daisy. Start med at indtaste f.eks. skifte i søgefeltet. I næste skærmbillede indtaster du "skifte" i Arkivserie-feltet og den ønskede myndighed, et gods eller et herred, i Arkivskaber-feltet. Når du klikker på Skifteprotokol i søgeresultatet, skulle der gerne vise sig et link med lysegrøn skrift: "Dele af arkivserien er scannet og kan læses her". Klik på den og vupti, du er klar til at bladre i protokollen. Uden at du behøver en opdateret Java.

Bemærk at godsarkivalierne på Familysearch stadig er et besøg værd. Du vil nemlig kunne finde mange spændende arkivalietyper ud over skifterne.
skiftesøgning