Amerikanske folketællinger | Nyhedsblog
 

Amerikanske folketællinger

US FT 1940
Er du på jagt efter familie, der er udvandret til det store USA, kan du nu komme et skridt videre i søgningen. Hele folketællingen fra 1940 er nemlig tilgængelig på nettet. Meget koster penge i amerikansk slægtsforskning, men denne folketælling får du helt gratis hos Familysearch.

Samtlige lister fra 1940 er scannet og lagt ud, så man kan se originalerne - som på AO. Men ved siden af foregår et storstilet indekseringsarbejdet. Alle data fra listerne indtastes, så de bliver søgbare - som på DDA. Hos Familysearch mødes man af et kort over USA, der viser hvor langt man er nået med indtastningen i de enkelte stater; jo mørkere farve, des flere indtastninger. Fra denne oversigtsside kan man klikke på en stat og derefter gå videre til amt, by og distrikt og endelig åbne billedfilen. Skal man have held med at finde en slægtning her, er det nyttigt, at man har en vis ide om, hvor i landet man skal søge. Ellers kan arbejdet blive meget stort.

Er man så heldig, at det område, man er interesseret i, er indekseret, foretager man en normal søgning i Familysearchs søgesystem. Man kan her vælge at begrænse søgningen til 1940. Klik på
Residence, under Life events og udfyld feltet Year med 1940. Måske giver det pote!