Foreningsarbejde | Nyhedsblog
 
Foreningsarbejde

Ny sæson på biblioteket

Lige som vi har gjort en del år nu, vil en gruppe garvede slægtsforskere tredje mandag i vinterhalvåret på biblioteket hjælpe med store og små problemer, man måtte være stødt på i forskningen. Eller simpelthen med at komme godt i gang.
Mød endelig op, hvis du er gået i stå med en ane eller skal bruge en kilde, der er ny for dig. Datoerne på forårssæsonen finder du på
forsiden.

Revideret bogliste

I et lokale på Fritidscentret står vores bogsamling, der indeholder mange gode værker, men længe har trængt til et brush-up. Det har den nu fået. Læs mere...

Ny formand

Så lykkedes det at finde en ny formand. På den ekstraordinære generalforsamling tirsdag 1. marts blev Preben Dammeyer enstemmigt valgt. Bestyrelsen ser frem til et godt samarbejde.

Generalforsamling 2015

Den 17. februar blev der holdt generalforsamling i foreningen. Vi fik en ny kasserer og en ny suppleant. Læs mere...

Årsmøde i SSF

SSF’s traditionelle årsmøde holdes den 5. april i Historiens Hus i Odense. Ud over selve årsmødet er der et foredrag ved rigsarkivar Asbjørn Hellum, der sikkert har interessante ting om Statens Arkiver og Arkivalieronline at berette. Desuden er der lejlighed til en god snak med forskerkolleger fra hele landet.
Tilmelding senest den 5. marts. Hele programmet kan ses her:
Dagsorden_2014_SSF Årsmøde

Slægtsforskerhjælp på biblioteket

Slægts- og Egnshistorisk Forening Randers har netop startet et samarbejde med biblioteket. En gang om måneden vil garvede medlemmer af foreningen holde åbent hus i bibliotekets Læringsrum og her forsøge at hjælpe andre med problemer i forskningen. Læs mere...

Programmet for sæson 2012-13 er klar

Så kan vi præsentere det nye program. Denne gang er der lidt flere foredrag end vi plejer at have, og der skulle gerne være noget for enhver smag. Fra skifter og skøder til slægtsforskning med særlige problemer, nemlig hvis man må arbejde i Sønderjylland eller i sogne, hvor kirkebøgerne er gået tabt. Desuden vil gode lokale kræfter fortælle spændende historier.
Se hele programmet på
programsiden.

Årsmøde i SSF

SSF, som Egns-og Slægtshistorisk Forening Randers er en del af, holdt lørdag den 28 april årsmøde på Blommenslyst Kro. Det betød ændringer i bestyrelsen for paraplyorganistationen. Læs mere...

Udtræden af bestyrelsen

Bestyrelsen er blevet en mand mindre. Jan Hyllested har fået så meget arbejde i foreningen Kartoffeltyskerne på Alheden, at han har set sig nødsaget til at at træde ud af Slægts- og Egnshistorisk Forening Randers’ bestyrelse.
Vi ønsker Jan god vind med forfatterskabet og glæder os til at se resultatet!

Foreningens jubilæum

Husk at tilmelde dig jubilæumsaftenen den 13. september, hvor vi fejrer, at det er 40 år siden, foreningen blev stiftet. Da vi byder på snitter og øl eller vand, er det nødvendigt med tilmelding.
Det er meget nemt, send simpelthen en
mail til kassereren. Læs mere...