Foredrag | Nyhedsblog
 
Foredrag

Program for 2019-2020


Det nye program for den kommende sæson er klar og kan ses på programsiden.

Der har denne gang været flere penge at gøre med og derfor har vi haft den store glæde at kunne arrangere flere spændende foredrag. Fra bestyrelsen håber vi, at programmet falder i medlemmernes smag.

Slægtshistorisk Weekend

Årets Slægtshistoriske Weekend falder på 14.-16. september, og som sædvanligt er det Nørgaards Højskole i Bjerringbro, der lægger lokaler til denne inspirerende begivenhed. Læs mere...

Nyt sæsonprogram

Programmet for 2018-19 er nu færdigt og kan ses på programsiden. Vi har fra bestyrelsens side bestræbt os på at sammensætte et godt og varieret program og håber, at også medlemmerne finder det spændende.

Materialer til ejendomshistorie


Ivan Skjødt Kondrup gav i sit inspirerende foredrag den 14. november 2017 om Østjysk ejendomshistorie i 16-1700-årene tips om en lang række gode kilder.
Havde du svært ved at følge med til at skrive dem alle ned, kan du finde alle hans
slides fra foredraget på SSF’s hjemmeside.

Programmet for 2016-17 er klar

Så er puslespillet faldet på plads, og det nye program er klar. Det kan ses på programsiden. I år har vi et par spændende arrangementer “ude af huset”, på Hvidsten Kro og Sostrup Slot.
Vi håber, at programmet bliver vel modtaget.

Program 2015-16

Det nye program for sæsonen 2015-16 er nu færdigt og kan ses på programsiden. Vi har igen forsøgt at sammesatte en varieret buket af gode foredrag og nogle foreningsaftener. Håber de falder i smag!

Programændring

Anna Louise Siggaard, som skulle have holdt foredrag den 3. marts om “Oversete kilder”, har desværre måtte melde afbud. I hendes sted har cand.mag. Stine Lucia Rasmussen lovet at komme. Hun vil fortælle om “Herregården som ægteskabsmarked - herregårdens ansatte 1880-1970”. Vi beklager at vi må ændre i programmet, men er sikre på at vi har fundet en substitut, som vil byde på en spændende aften. Se nærmere på programsiden.

Nyt program

Så er det nye program for sæsonen 2014-15 klar. Denne gang kan I glæde jer til flere FU-foredrag end vi normalt byder på. Se programmet på programsiden.

Kildemateriale til Asbørn Thomsens foredrag

Den 18. marts havde vi besøg af Asbjørn Romvig Thomsen, der fortalte levende om Social mobilitet i landbosamfundet 1750-1850. Hans liste over kildemateriale kan nu ses på på siden Ting fra foredrag.

Foredrag om østfrontfrivillige

Torsdag den 24. oktober kan du på Kulturhuset i Randers høre et spændende foredrag. Det handler om østfrontfrivillige fra Randers og omegn. Læs mere...

Bidrag fra foredragsholderne

Foreningen arrangerer hvert år en stribe foredrag, der forhåbentlig giver inspiration til medlemmerne. Foredragsholderen medbringer tit en litteraturliste eller nogle kilder til uddeling blandt tilhørerne.
Hvis vi får lov til at lægge papirerne på hjemmesiden, så de kan nå ud til også de medlemmer, som ikke kan være til stede ved foredraget, vil vi fremover gøre det. De har fået deres egen side, under Programsiden. Her er et direkte link til
siden.

Nyt sæsonprogram

Programmet for sæsonen 2013-14 er nu færdigt og kan ses på programsiden. Bestyrelsen håber, at de valgte emner falder i medlemmernes smag.

Slægtshistorisk weekend i Bjerringbro

Tiden nærmer sig for årets slægtshistoriske weekend på Nørgaards Højskole i Bjerringbro den 5-7. oktober. Temaet er i år “Stat og kirke”, og der er endnu ledige pladser. Læs mere...

Programmet for sæson 2012-13 er klar

Så kan vi præsentere det nye program. Denne gang er der lidt flere foredrag end vi plejer at have, og der skulle gerne være noget for enhver smag. Fra skifter og skøder til slægtsforskning med særlige problemer, nemlig hvis man må arbejde i Sønderjylland eller i sogne, hvor kirkebøgerne er gået tabt. Desuden vil gode lokale kræfter fortælle spændende historier.
Se hele programmet på
programsiden.

Slut på sæsonen

Vi har holdt det sidste møde i sæsonen 2011-12, med foredrag ved Jan Hyllested om kartoffeltyskerslægten Würtz, men vi vender stærkt tilbage til september. Læs mere...