De forsvundne | Nyhedsblog
 

De forsvundne

forsvundne
Folkemindesamleren Evald Tang Kristensen (1843-1929) foretog gennem hele sit liv mange rejser til folk langt ude på landet, ikke mindst småkårsfolk på heden, der stadig huskede de gamle sange og historier, hvoraf mange havde rødder tilbage til middelalderen.

I denne bog, der netop er udkommet på Gads forlag, tager Palle Ove Christiansen udgangspunkt i en rejse, Tang Kristensen foretog i 1873. Han beretter om 11 af de fortællere, folkemindesamleren traf på turen, og gengiver deres historier eller sange. Bogen er illustreret med udtryksfulde portrætter af fortællerne og de steder, hvor de har boet, tit så man ser både hvordan der har set ud tidligere og hvad det er blevet til idag.
Den giver et enestående indblik i hvordan folk har levet, og det er tankevækkende at læse de historier, som har overlevet i de afsides samfund, overbragt fra generation til generation.

Sæt bogen på ønskesedlen til jul eller lån den på biblioteket, hvis du har aner, der har levet i disse egne. Og glæde dig ikke mindst over billederne!